Kayıp uykuyu yakalamak her gece koştuğunuz bir yarışsa, kesinlikle yalnız değilsiniz.
Ara sıra bir gece geçirmek o kadar da kötü olmasa da, kendinizi sürekli uykudan mahrum bırakmak vücudunuzu sürekli bir stres durumuna sokabilir. Uyku yoksunluğu, stres hormonu olan kortizolün yükselmesine neden olarak vücudumuzun bir gecede kendini onarma yeteneğini bozar.
Vücudun en büyük organı olan cilt, genellikle ilk hasar belirtilerinin ortaya çıktığı yerdir ve biz sadece koyu halkalar ve göz torbaları hakkında konuşmuyoruz. İşte yetersiz uykunun görünüşünüze zarar vermesinin yollarından sadece birkaçı.
1. Uyku eksikliği sizi daha yaşlı gösterebilir.
Uykudan mahrum kalan kadınların daha fazla kırışıklık, susuz cilt, geniş gözenekler, artan kızarıklık ve gözlerinin altında artan koyu halkalara sahip olduğu gözlemlenmiştir. Hücrelerimiz biz uyurken yenileniyor, bu yüzden kaliteli uyku alamazsak kendilerini tamir edemezler ve daha yaşlı görünmemize yol açarlar.
Nasıl uyuduğunuzun konumu cildinizin gençliğinde de bir fark yaratabilir. Yan uyumanın daha derin kırışıklıklara neden olabileceğini söyleyebiliriz : Sıklıkla bir tarafta diğerine göre daha büyük kırışıklıklar görülür ve bu genellikle hastanın o tarafta uyuduğunun bir işaretidir. Tekrarlayan hareketlerden beklediğiniz normal yerlerde veya yönelimde olmayan kırışıklıklar genellikle uykudan da kaynaklanıyor.
2. Sivilcelere neden olabilir.
Belli bir yaştan sonra artık sivilce veya siyah noktalarla uğraşmak zorunda kalmamak ne kadar mutluluk verici olsa da, birçok insan hayatlarının büyük bir kısmında cilt sorunlarıyla savaşıyor. Bu sinir bozucu sivilceleri uzaklaştırmaya çalışıyorsanız, harika bir gece uykusunun rutininizde önemli bir adım olduğunu söylememiz gerekir. Zayıf uyku, ciltte kuruluk, kızarıklık ve çatlaklara yol açan bağışıklık düzensizliği ve iltihaplanma ile ilişkilendirilmiştir. Deride ne kadar fazla iltihap varsa, yüzünüz o kadar az parlar.
3. Mevcut cilt durumunuzu daha da kötüleştirebilir.
Maalesef akne, sedef hastalığı, rosacea, egzama ve diğer iltihaplı rahatsızlıklarla savaşan biriyseniz, her gece bu sekiz saatlik dinlenmeyi kazanmanın sizin için çok daha önemli olduğunu söylüyor. Uykusuzluk genellikle endişe seviyenizi yükseltebilir. Bu koşullar için tıbbi tedavilere ek olarak sağlıklı uyku, egzersiz ve yeme alışkanlıklarını sürdürmek önemlidir.
4. Saç büyümesini etkileyebilir.
Hormonlar, diyet ve hastalıkların yanı sıra, yaşam tarzı alışkanlıklarımızın da saçımızın kalitesini ve miktarını etkileyebileceğini açıklıyor . Uyku eksikliği vücudumuzun strese verdiği tepkiyi taklit edebileceğinden, hamilelik, hastalık veya stresli bir yaşam olayı dahil olmak üzere vücuda stres oluşturan bir olaydan sonra ortaya çıkabilecek kalıcı olmayan bir saç dökülmesi olan telogen effluvium ile sonuçlanabilir.
Kendinizi aşırı endişeli bulduğunuzda ve normalde yapacağınız kadar dinlenemediğinizde tırnaklarınızın sağlıklı bir şekilde filizlenmekte zorlanır, bu da onları zayıf ve kırılgan hale getirir. Stres, tırnağın üretildiği tırnak matrisini etkileyebilir ve tırnağın anormal büyümesine neden olabilir. Bu değişiklikler tipik olarak sağlıklı ve sağlıklı alışkanlıklar geri geldiğinde düzelir.
Uykusuzluk Cildinizi, Saçınızı ve Tırnaklarınızı Bozar
01
Mar